Foto's

Over Lara

De omgeving van het hotel is indrukwekkend. De zee en de natuur zijn prachtig, en verspreid over de heuvels zijn er tal van overblijfselen te vinden van Griekse tempels en andere klassieke bouwwerken. Baia Lara ligt aan de Turkse zuidkust, aan het populaire Lara strand. Dit strand ligt vlak bij de miljoenenstad Antalya, waar veel te beleven is. Een stuk naar het oosten bevindt zich de historische plaats Side. Hier vind u de overblijfselen van een Grieks-Romeinse havenstad. Door deze fraaie omgeving is het goed mogelijk om vanuit het hotel een leuk uitstapje te maken.

Antalya

Antalya is een van de grootste steden van Turkije. Met bijna drie miljoen inwoners beschikt de stad over tal van faciliteiten en u kunt hier dan ook alles vinden wat u mag verwachten van zo’n grote stad. U kunt hier heerlijk winkelen, musea en theater bezoeken, of lekker slenteren door het centrum. De stad heeft een fraai historisch centrum waar u heerlijk kunt eten. ’s Avonds zijn er tal van gelegenheden om uit te gaan. U kunt in de haven gaan zitten op een terrasje, er voor kiezen om backgammon te spelen met een waterpijp, of om een van de vele hippe clubs te bezoeken. Na zo’n avond uitgaan is het wel zo prettig dat het Baia Lara Hotel op slechts een half uur van het centrum van Antalya ligt.

Side

Side is ruim 2500 jaar geleden gesticht door de Grieken die toentertijd de Turkse kust bevolkten. Het was een welvarende havenplaats en deze welvaart is terug te vinden in de architectuur. Althans, de overblijfselen van de architectuur. In de loop der eeuwen in de stad in verval geraakt en hedendaags is het een van de best bewaarde klassieke nederzettingen in Turkije. Hoogtepunten van een bezoek aan Side zijn het Odeion en de Tempel van Apollo. U kunt een bezoek aan Side combineren met een uitstapje naar de naastgelegen stad Manavgat. Dit is een moderne stad waar u wat kunt winkelen of een drankje kunt drinken. Side ligt op ongeveer 75 kilometer van het hotel.

Vergelijk Baia Lara bij 4 aanbieders Bekijk prijs